X
تبلیغات
اطلاعات - خواص شیر

اطلاعات

اینجا وبلاگ ثبت اطلاعات است

خواص شیر

فقط با شير مى توان ساليان دراز زندگى كرد و سلامت بود.
ارزش غذايى شير
شير از نظر كالورى غذايى قابل توجه است . يك ليتر شير براى بدن ششصد تا هفتصد كالرى حرارت ايجاد مى كند. علاوه از نظر داشتن مواد غذايى كامل است چنان كه مى توان ساليانى دراز فقط با شير زندگى كرد.
شير براى بچه ها كاملا ضرورى است و بايد غذاى آنها تا هجده ماهگى بيشتر شير باشد و بعد از هجده ماهگى هم براى اين كه رشد آنها تاءمين گردد و تندرستى آنها در حد اعتدال باشد بايد شير بخورند.
طبق جديدترين آزمايشاتى كه به عمل آمده معلوم شده است يك ليتر شير براى بدن انسان سى گرم پروتئين ، سى و پنج گرم چربى ، چهل و پنج گرم قند شير، هفت گرم املاح معدنى كه بين آن 25/1 گرم كلسيم ، يك گرم فسفر، يك گرم و نيم سديم و بيش از پانزده نوع ويتامين مخصوصا ويتامينهاى ((آ))و ((ب )) و ((د)) تهيه مى كند.
يك ليتر شير را وقتى بنوشيم نصف مواد سفيده اى كه براى بدن ما لازم است تاءمين مى شود زيرا يك ليتر شير دويست گرم مواد سفيده اى بيش از گوشت ، نصف چربى مورد احتياج ، به مقدار كامل كلسيم و ويتامين ((ب 2)) و نصف احتياج بدن به ويتامين ((آ)) و يك سوم احتياج به ويتامين هاى ((ب 1)) را براى ما تاءمين مى كند. علاوه بر خواص محكم كردن استخوانها، شير ادرار آور و ضد سم است به همين جهت سالها شير خام و نجوشيده را براى معالجه مسموميت تجويز مى كردند. شير كمى ملين است . اشخاصى كه داراى روده هاى عليلى هستند اگر به مقدار زيادى شير بخورند دچار اسهال مى شوند.
يكى از مزاياى خاص شير اين است كه در مقابل ارزش غذايى مخصوص ‍ خود بهاى آن ارزان است . خلاصه ، شير اساس تغذيه ما را بوجود مى آورد. بعلاوه نبايد فراموش كرد كه شير غذايى كامل است و بهتر است با صبحانه و عصرانه مصرف شود.
شير بخوريم يا نخوريم ؟
همه مردم از كوچك و بزرگ بايد شير بخورند مگر اين كه در مقابل پروتئين شير حالت حساسيت (آلرژى ) داشته باشند.
كسانى كه هضم مشكلى دارند، مبتلا به قولنج مى شوند، اسهال مى گيرند، و يا چاق هستند به علت آنكه شير مواد غذايى كامل دارد و سرشار از مواد چربى است نبايد شير بخورند ولى اشخاص چاق مى توانند شير چربى گرفته بخورند.
كسانى كه از كبد رنجورند و يا عارضه اى در كيسه صفرا دارند و در نتيجه نمى توانند چربى شير را تحمل كنند بايد شير چربى گرفته بخورند.
كسانى كه فشار خون دارند، كسانى كه مرض قلبى دارند و يا دچار نفريت حاد (ورم چربى كليه ها) هستند مى توانند شير چربى گرفته و ((دزوده (2))) بخورند (اين شيرى است كه با طريقه مخصوصى مواد چربى و املاح نمكى آن را مى گيرند).
اشخاصى كه ديابت (بيمارى قند) دارند مى توانند شير مصرف كنند ولى در موارد خيلى وخيم به آنها شيرى مى دهند كه از مواد قندى بكلى خالى شده است و به نام شير ((دگلوسيده (3))) معروف است .
مصرف شير مخصوصا به اين اشخاص توصيه مى شود.
1- بچه ها: كودكان بايد حداقل هر روزه سه ربع ليتر شير بنوشند. 2- خانمهاى حامله . 3- خانمهاى شيرده . 4- كسانى كه از بستر بيمارى برخاسته اند و دوران نقاهت را مى گذرانند. 5- پيران . زيرا شير استخوان پيرها را محكم مى كند. بعلاوه چون آنها دندان ندارد خوردن شير مثل غذاهاى سفت برايشان توليد زحمت نمى كند. 6- كسانى كه تحت عمل جراحى قرار گرفته اند و اشتهاى خود را از دست داده اند. 7- كارگرانى كه كارهاى سخت بدنى مى كنند. 8- ورزشكاران . در كشورهاى شمالى اروپا قهرمانان ميدانهاى ورزشى در روزهاى پيش از مسابقه غذاى خود را منحصر به شير مى كنند جز شير چيز ديگرى را نمى خورند. 9- كسانى كه كار فكرى مى كنند، اينها اگر در يكجا نشسته اند و حركت نمى كنند بايد شير چربى گرفته را به شير چربى دار ترجيح دهند.
با وجود اين نبايد در نوشيدن شير افراط كرد. كسانى كه در مصرف شير زياده روى مى كنند و هر روزه دو يا سه ليتر شير مى نوشند خود را در معرض ‍ حوادث زير قرار مى دهند.
1- هيپر كلسيمى : خوانديم كه مصرف يك ليتر شير در روز به اندازه كافى براى بدن كلسيم تهيه مى كند كسانى كه روزى دو يا سه ليتر شير بنوشند اعتدال كلسيم و فسفر بدن آنها به هم مى خورد و در استخوانهاى آنها مقدار زيادى كلسيم جمع خواهد شد.
2- هيپرويتامينوز: هيپرويتامينوز حالتى است كه در شخص ويتامينها بيش ‍ از اندازه لزوم جمع مى شود و چنين حالتى مثل كمبود ويتامينها عوارض و اختلالاتى در بدن ايجاد مى كند.
كسانى كه شير را به تنهايى دوست ندارند مى توانند آن را با قهوه ، دارچين ، وانيل ، هل و كاكائو معطر كنند و بنوشند و يا سوس سفيد از آن تهيه كنند. پنير مى تواند جاى شير را بگيرد و كسانى كه نمى توانند شير را هضم كنند مى توانند به جاى شير پنير بخورند و يا ماست و بستنى شير مصرف نمايند.
معمولا شير سرد و يخ كرده و مخصوصا بستنى بهتر و زودتر از شير گرم هضم مى شود.

+ نوشته شده در  پنجشنبه نهم مهر 1388ساعت 9:31 قبل از ظهر  توسط مدیر  |